Deser w kolorach reggae

Deser w kolorach reggaeSzarość za oknem, a w kuchni kolorowo. Podczas ostatnich zakupów nawtykałam do kosza rozmaite owoce. Trafiły tam między innymi: pomelo, granat, mango, khaki, kiwi, pomarańcze, melon i ananas. Na co dzień jem dużo owoców krajowych, ale naszła mnie ochota na odmianę. Urozmaicam więc sobie moje wegańskie jadło kolorami.

A w ten bury dzień tylko smaczny deser i muzyka reggae może pomóc :)

Składniki:

  • mrożone truskawki
  • kiwi
  • mango

Wykonanie:

Truskawki rozmrozić i odsączyć. Kiwi i mango obrać. Wszystkie owoce zblendować w osobnych naczyniach. Przełożyć do szklanki łyżeczką, układać warstwami. Proporcje dowolne, w zależności od potrzeb. Ja zużyłam 2 małe kiwi, garść truskawek i pół mango.

Z porcją muzyki smakuje jeszcze lepiej :)

Sunsay and John Forte — WindSong

Smacznego!

4 thoughts on “Deser w kolorach reggae

Comments are closed.