8 komentarzy

  1. sowa_nie_sowa
    sowa_nie_sowa 23 maja 2013 at 4:44 pm | | Odpowiedz

    Nie wiem czy to parch, ale zdrowo to one nie wyglądają:(
    Ja kupuję na targu i albo obieram ze skórki, albo korzystam z tej metody:
    http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/

  2. Jaga
    Jaga 23 maja 2013 at 5:20 pm | | Odpowiedz

    Witam serdecznie
    wydaje mi się, że parch wygląda trochę inaczej i robi głębsze „wżery” na jabłku. Tak na szybko. Ale jestem ciekawa wypowiedzi osoby, która się zna, bo sama mam co roku od znajomego takie jabłka, są mega przepyszne i nie mają nic ponad te plamy. Tak, że czekam na wypowiedzi.
    pozdrawiam
    Jaga

  3. mela
    mela 28 maja 2013 at 9:20 pm | | Odpowiedz

    Takie plamki to mają też często jabłka nie-eko. Ale rzeczywiście to zastanawiające. Dzięki za posta. Będę doczytywać.

  4. Maria Krzysztofa Najda
    Maria Krzysztofa Najda 6 czerwca 2013 at 11:01 pm | | Odpowiedz

    Istotnie nie jest to parch lecz inna skaza grzybowa : brunatna plamistość.Zapraszam do mojego sadu ekologicznego na wspaniałe smakowo jabłka najlepiej prosto z drzew [woj śląskie pow Cieszyn gmina Strumień Bąków tel.601878834].Niestety produkty ekologiczne nie zawsze są efektowne . Są też mało trwałe w porównaniu z produktami zakonserwowanymi chemicznie ale za to ich smak i aromat jest bardzo intensywny. Zdając sobie z tego sprawę staram sie sprzedawac produkty prosto z sadu a nadwyżki hurtowo do przemysłu ekologicznego.MARIA KRZYSZTOFA NAJDA

Odpowiedz

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.